Visit the FUEN Site Visit the EFA Site Political Party of the Macedonian Minority in Greece
 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Rennes, France

June 6, 2005

Read this page in English | Read this page in Macedonian

 


Στις 26-27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη πόλη Rennes της Γαλλίας η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (Ε.Ε.Σ.-Ε.Π.Κ.) καθώς και της οργάνωσης νεολαίας .

Τη διοργάνωση της Συνέλευσης ανέλαβε το κόμμα UDB, πολιτικός εκπρόσωπος των Βρεττόνων της Γαλλίας στην Ε.Ε.Σ.-Ε.Π.Κ.

Στις εργασίες της Συνέλευσης συμμετείχε αντιπροσωπεία του Ουράνιου Τόξου και εκπρόσωπος του κόμματος OMO-PIRIN, πολιτικού φορέα της Μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία.

Ο εκπρόσωπος του ΟΜΟ-PIRIN συμμετείχε στη Συνέλευση μετά από ενέργειες του Ουράνιου Τόξου και παρουσίασε στους συνέδρους την κατάσταση της Μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία, καταθέτοντας παράλληλα αίτηση για συμμετοχή στην Ε.Ε.Σ.-Ε.Π.Κ. που θα εξεταστεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου αποφασίσθηκε να γίνουν δεκτά δύο νέα κόμματα ως μέλη της Ε.Ε.Σ.-Ε.Π.Κ. Το κόμμα Etnotna Lista της Σλοβένικης μειονότητας στην Αυστρία καθώς επίσης και το κόμμα Αlands Framtid της Σουηδικής κοινότητας των νησιών Όλαντ στην Φινλανδία.

Η αντιπροσωπεία του Ουράνιου Τόξου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συνέδρους τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα προβλήματα της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Μετά από πρόσκληση του Ουράνιου Τόξου, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Ελλάδα από ομάδα ευρωβουλευτών της Ε.Ε.Σ.-Ε.Π.Κ, ώστε να συζητηθούν επί τόπου τα προβλήματα της Μακεδονικής μειονότητας.

Σημειώνεται ότι ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, σε σχέση με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ένωση μετά την τελευταία διεύρυνση. Εξετάστηκαν επίσης ζητήματα οργανωτικής συγκρότησης του κόμματος υπό την ιδιότητά του ως αυτόνομος ευρωπαϊκός πολιτικός φορέας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε.Σ.-Ε.Π.Κ. συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 5 Ευρωβουλευτές, σε κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους Πράσινους.

 

top of page

 

 

Watch Our Streaming Video Archive

Archive
  2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997

Council of Europe
Framework Convention
for the Protection of National Minorities

Συμβούλιο της Ευρώπης
Σύμβαση Πλαίσιο για τηv
Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων

RAINBOW Party Newsletter

Macedonian News Site

Macedonian Culture & Heritage

Macedonian Human Rights Movement International